Mədə-bağırsaq xəstəlikləri, mədə və mədəaltı vəz xərçəngi və yüksək təzyiqdən əziyyət çəkənlərin qreyfrutdan istifadə etmələri məsləhət görülür.
AZƏRTAC Pora.ru saytına istinadla xəbər verir ki, qreyfrut özünün faydalı xüsusiyyətlərinə görə gündəlik istifadə edilməsi vacib qidalar siyahısına aid edilir. Belə ki, bu meyvə maddələr mübadiləsini, həzm sistemini və qara ciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, bədəndə duzları əridir, qanda xolesterinin miqdarını aşağı salır, xərçəng əleyhinə təsirə malikdir, cavan qalmağa və uzunömürlülüyə kömək edir. Daha yaxşı təsir göstərməsi üçün qreyfrutun yeməkdən əvvəl dadılması məsləhət görülür.
Qeyd edək ki, 100 qram qreyfrutda 35 Kkal var.
Payızda havaların soyuması ilə bədənin müqaviməti azalır. Orqanizm zəiflədiyi üçün mövsümi xəstəliklərə yoluxma halları da artır.
Ölkədə şəkərli diabet xəstələrinin dərmanlarla təminatında ciddi problemlər var.
Rusiyalı diyetoloq Yevgeniya Deqtyannikova qanda hemoqlobinin səviyyəsini artırmağa kömək edən bir sıra məhsullar haqqında fikirlərini bölüşüb.