Mikrodalğalarla bişirmə fikri ilk dəfə Percy Spencer tərəfindən, radar olaraq istifadə edilməsi planlaşdırılmış «magnetron»un kəşf edilməsiylə 1945-ci illərdə başladı. Percy Spencer, radar dalğaları ilə təcrübə aparan zaman cibindəki şokoladın əriməsini gördü, beləcə mikrodalğa enerjisinin yeməkləri isidə bildiyini kəşf etdi. 1947-ci ildə bu icadın patentini aldı və1.8 metr hündürlüyündə, 340 kq ağırlığında olan mikrodalğalı sobanı hazırladı.
Tədqiqatçılar ədviyyatların qanda qlükoza və xolesterol səviyyələrini tənzimləməkdə mühüm rol oynadığını aşkar ediblər.
Günəşdəki güclü partlayışlar Yerdə gözlənilməz maqnit qasırğasına səbəb olub.
Avstraliya və Çilidən olan bir qrup elm adamı Çilidəki Atakama səhrasında teleskopların köməyilə apardıqları müşahidələr nəticəsində "J0529-4351" adlı son dərəcə parlaq və kütləvi kvazar ( Kvazi ulduzlar və ya kvazarlar-müşahidə olunan kainatın ən parlaq obyektləridir ) haqqında təəccüblü təfərrüat aşkarlayıblar.