Novruzun əsas atributlarından sayılan səmənidən ləziz təamlar hazırlanır. Bunlardan biri də səməni halvasıdır. Daha çox bölgələrdə bişirilən səməni halvası özünəməxsus dada malikdir. Səməni halvasının bişirilməsi ənənəsi Gəncədə 100 ildən çoxdur yaşayır.
Baku TV əməkdaşları uzun illər öz evində Səməni halvası bişirən təqaüdçü Füzulət xanımın qonağı olub.
Bu halvanın bişirilmə qaydasından danışan Füzulət xanım səməni halvasının ərsəyə gəlməsinin o qədər asan olmadığını bildirib.
Qeyd edək ki, Səməni halvası qan dövranının tənzimlənməsinə və insanın əhval-ruhiyyəsinin yaxşılaşmasına kömək edir.
Bu gün Füzuli şəhərinə köçən ailələrə mənzillərinin açarları təqdim olunub.
Bu gün Azərbaycan elminin, ədəbiyyatının, təhsilinin inkişafında misilsiz xidmətlər göstərmiş xeyirxah insan, görkəmli yazıçı, böyük alim Mir Cəlal Paşayevin anadan olmasından 116 il keçir.