30 yaşından sonra yeyilməsi məsləhət olmayan 10 qida

30 yaşından sonra yeyilməsi məsləhət olmayan 10 qida
08 Okt 2018 17:31

İnsan yaşa dolduqca qidalanmasına da diqqət yetirməyə başlayır. Artıq əvvəlki kimi qidaları dadlı olmasına görə deyil, daha sağlam və kalorisiz olmasına görə seçir.

Realpress.az axşam.az-a istinadən 30 yaşından sonra sağlam və gözəl qalmaq üçün imtina edəcəyiniz qisaların siyahısını təqdim edir:

1. Yoqurt - Qocalmanın qarşısını almaq istəyirsinizsə şirin meyvəli yoqurtları yox, adi qatıq yeyin.

2. Səhər yeməyində xəmirdən hazırlanan məhsullar - Bununla ürək-damar xəstəliklərindən də uzaq durmuş olarsınız.

3. Protein - Orqanizmi möhkəm saxlamaq üçün 30 yaşdan sonra proteinli qidalardan maksimum uzaq durun.

4. Kremli biskivit - Qarın bölgəsində yağ toplanmasına səbəb olduğuna görə məsləhət görülmür.

5. Ağ çörək və yuxa - Tərkibindəki maddələr sayəsində yaşlanmanı tezləşdirir.

6. Kremli qəhvə - Xolestrolu artırmaqla bərabər piylənməyə də kömək edir.

7. Süni dadlandırıcıların qatıldığı qidalar - 30 yaşdan sonra kökəlmənin səbəbi qaraciyər funksiyalarının pozulmasıdır. Orqanizmdə toksinlərin yaranmasına səbəb olan bu dadlandırıcılardan uzaq dayanın.

8. Marqarin - Ürək xəstəlikləri yaradır.

9. Qablaşdırılmış yağlı qarğıdalı - Ürək xəstəlikləri riqkini artırır.

10. Kolbasa və sosiska - Xüsusilə kişilərdə ciddi problemlər yaradır.


19 Fev 2019
Səhiyyə - Sağlamlıq

Dabanlarınız çatlayırsa bu reseptləri tətbiq edin

Əgər əlləriniz, ayaqlarınız, əsasən də dabanlarınız çatlayıb sizi narahat edirsə o zaman bu sadə reseptləri tətbiq edə bilərsiniz.

18 Fev 2019
Səhiyyə - Sağlamlıq

Həkim-uroloq: Böyrək kistasının dərman üsulu ilə müalicəsi yoxdur

İnsanlar arasında adətən solitar (sadə) böyrək kistalarına çox rast gəlinir.

16 Fev 2019
Səhiyyə - Sağlamlıq

Yağlar haqqında bilmədiklərimiz - Zərəlidir yoxsa faydalı?

Hazırda insan orqanizminin bünövrəsini təşkil edən maddələrdən biri olan yağlar haqqında çox pis fikir formalaşıb. İddialara görə yağ bizim üçün çox zərərlidir: onlar piylənməyə səbəb olur və sağlamlığımıza böyük zərbə vurur. Həqiqətən bu belədirmi?