İnfeksiya epidemiyaları zamanı xiyar yeməyin müsbət tərəfləri açıqlandı

İnfeksiya epidemiyaları zamanı xiyar yeməyin müsbət tərəfləri açıqlandı
26 Mar 2020 09:28

Əsasən yay aylarında qida rasionumuzun ayrılmaz hissəsi olan xiyar infeksiya epidemiyaları zamanı insan orqanizminə müsbət təsir göstərə bilər.

 xiyarda olan güclü antioksidantlar bədəni immun sistemini zəiflədən təhlükəli azad radikallardan qorumağa kömək edir.

Buna görə də, soyuqdəymə, qrip, koronaivrus kimi xəstəliklər zamanı xiyar yemək orqanizmin xəstəliklərə qarşı dayanıqlılığını artıra bilər.

Bundan əlavə, xiyarın sidikqovma xüsusiyyətləri bədənin toksinlərdən azad edilməsinə də imkan yaradır.

Xiyarda olan kukurbitasinlər bu tərəvəzə acı tam bəxş edir. Məhz bu birləşmələr metabolizmi və qanda şəkər səviyyəsini tənzimləyə bilir.

Xiyarın digər komponenti olan sterollar isə orqanizmdə xolesterin səviyyəsini azaldır.

28 Mar 2020
Maraqlı

Martın 29-na keçən gecə Kərbəla bayraqdarının mövludunun ildönümüdür

Bu gecə, Şaban ayının 4-də (bu il martın 28-dən 29-na keçən gecə), müsəlmanlar imam Əlinin (ə) və Ümmülbəninin oğlu, imam Həsən (ə) və imam Hüseynin (ə) qardaşı, Kərbəlada İmam Hüseyn (ə) dəstəsinin bayraqdarı Həzrət Abbasın (ə) təvəllüd gününü qeyd edirlər.

27 Mar 2020
Maraqlı

Martın 28-nə keçən gecə imam Hüseynin (ə) mövludunun ildönümüdür

Martın 27-dən 28-nə keçən gecə Peyğəmbərimizin sevimli nəvəsi, İmam Əlinin (ə) və Peyğəmbərin qızı Fatimənin (ə) oğlu, müsəlmanların 3-cü imamı Hüseynin (ə) mövludunun ildönümüdür.

23 Mar 2020
Maraqlı

Rezin əlcəklərdən istifadə koronavirusdan qoruyurmu?

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı koronavirusla mübarizə tədbirləri çərçivəsində rezin əlcəklərdən istifadənin bir o qədər də effektiv üsul sayılmadığını açıqlayıb.