Beyni xilas edən 3 məhsul

Beyni xilas edən 3 məhsul
17 Mar 2020 11:55

İnsan yaddaşına müsbət təsir edən üç növ ərzaq müəyyən edilib.

 artıq birmənalı şəkildə sübut olunub ki, zeytun yağı, toyuq yumurtası və qoz ən vacib şeyləri unutmamağa kömək edir. Yağ yaddaşı dəstəkləyir və beynin qocalmasının qarşısını alır. Yumurtada kifayət qədər B və D qrupu vitaminləri var. Bu vitaminlər yaddaşı yaxşı vəziyyətdə saxlamağa kömək edir. Qoz isə qan damarlarına, o cümlədən arteriyaya faydalı təsir göstərir.

Biologiya elmləri doktoru, professor Aleksey Moskalev zeytun yağı ilə günəbaxan yağını müqayisə edərkən, üstünlüyü birinciyə verib. Qeyd edib ki, birinci doymamamış yağ olduğundan ömrü uzadır.


28 Mar 2020
Maraqlı

Martın 29-na keçən gecə Kərbəla bayraqdarının mövludunun ildönümüdür

Bu gecə, Şaban ayının 4-də (bu il martın 28-dən 29-na keçən gecə), müsəlmanlar imam Əlinin (ə) və Ümmülbəninin oğlu, imam Həsən (ə) və imam Hüseynin (ə) qardaşı, Kərbəlada İmam Hüseyn (ə) dəstəsinin bayraqdarı Həzrət Abbasın (ə) təvəllüd gününü qeyd edirlər.

27 Mar 2020
Maraqlı

Martın 28-nə keçən gecə imam Hüseynin (ə) mövludunun ildönümüdür

Martın 27-dən 28-nə keçən gecə Peyğəmbərimizin sevimli nəvəsi, İmam Əlinin (ə) və Peyğəmbərin qızı Fatimənin (ə) oğlu, müsəlmanların 3-cü imamı Hüseynin (ə) mövludunun ildönümüdür.

26 Mar 2020
Maraqlı

İnfeksiya epidemiyaları zamanı xiyar yeməyin müsbət tərəfləri açıqlandı

Əsasən yay aylarında qida rasionumuzun ayrılmaz hissəsi olan xiyar infeksiya epidemiyaları zamanı insan orqanizminə müsbət təsir göstərə bilər.