Ətin ən zərərli növləri açıqlanıb

Ətin ən zərərli növləri açıqlanıb
03 Okt 2019 15:13


İnsan orqanizminin ən çətin həzm etdiyi ət növləri qaz, ördək, həmçinin, quzu və donuz ətidir. 

Lenta.ru xəbər verir ki, bununla bağlı dietoloq Marina Vaulina danışıb. 

Mütəxəssisin fikrincə, burada ət məhsullarının bişirilməsi üsulu da böyük əhəmiyyətə malikdir. O, buxarda, pəhriz üsulunda və tərəvəzlərlə bişirlən ətin daha yaxşı həzm olunduğunu bildirib.

Mütəxəssis yemək rasionuna toyuq, hinduşka və dovşan ətinin əlavə edilməsini məsləhət görüb. Vaulina, həmçinin, əti bişirərkən əlavə olunan müxtəlif növ duzlu ədviyyatları qatıq, soya sousu və limonla əvəzləməyi təklif edib.


17 Fev 2020
Maraqlı

SLAYMın bilmədiyiniz təhlükələri - dəridə yaralar, mədə ağrısı, ishal, boğulma…

Uşaq və yeniyetmələr arasında çox populyar olan oyuncaq-antistres slaym sağlamlığa ciddi ziyan vura bilər. Belə nəticəyə istehlakçıların hüquqlarını müdafiə edən müstəqil Witch şirkəti (Böyük Britaniya) gəlib.

17 Fev 2020
Maraqlı

Konor Makqreqor formasında tort hazırladı və məşhur oldu

Konor Makqreqor formasında tort hazırladı və məşhur oldu

15 Fev 2020
Maraqlı

İnsanı xoşbəxt edə biləcək məhsullar açıqlandı

ABŞ-ın Arizona ştatında yerləşən Mayo klinikasının ekspertləri insanın psixi sağlamlığına müsbət təsir göstərən məhsulların siyahısını açıqlayıb.

15 Fev 2020
Maraqlı

Bu bitki olan evdə güvə, gənə, bit, birə olmur

Vətəni cənubi Afrika olan ətirşah Avropaya XVII əsrin axırlarında dekorativ bitki kimi gətirilib.