Hilin müalicəvi xüsusiyyətləri həm xalq, həm də ənənəvi tibdə çox yüksək qiymətləndirilir. Hil xüsusilə ürək və beyin üçün faydalıdır.
Hil ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, ürək əzələsini qoruyur, ürəyin ritmini normallaşdırır, hipertoniyanın riskini azaldır.
Hil sinir sistemi üçün də çox faydalıdır - sinir sistemini möhkəmləndirir, beyinin fəaliyyətini və beyin qan dövranını yaxşılaşdırır, depressiya və stress zamanı kömək edir, insanı daha gümrah edir.
Hil Şərqdə qədim zamanlardan müalicəvi vasitə kimi istifadə olunur. Sizə qədim Tibet reseptini təqdim edirik.
20 ədəd hil üyüdülür, 5 x.q. balla qarışdırılır, hər gün 1 ç.q. olmaqla yeməkdən 20 dəqiqə əvvəl qəbul edilir.
Bu sadə vasitə mədə-bağırsaq və immun sisteminə də çox müsbət təsir edir, orqanizmi möhkəmləndirir.
Payızda havaların soyuması ilə bədənin müqaviməti azalır. Orqanizm zəiflədiyi üçün mövsümi xəstəliklərə yoluxma halları da artır.
Ölkədə şəkərli diabet xəstələrinin dərmanlarla təminatında ciddi problemlər var.
Rusiyalı diyetoloq Yevgeniya Deqtyannikova qanda hemoqlobinin səviyyəsini artırmağa kömək edən bir sıra məhsullar haqqında fikirlərini bölüşüb.